Retur til hovedsiden

tirsdag 9. mars 2010

Energiattest på bolig

Fra 1. juli må du ha energiattest på din bolig hvis du skal selge eller leie ut. Men det er ingen grunn til å vente, energimerk din bolig allerede nå!


For å få energiattesten må du fylle ut et skjema, som du finner på www.energimerking.no. Du trenger pinkoder til MinID, gårds- og bruksnummer og kommunenummeret der du bor.

MinID er din private innlogging til offentlige tjenester. Nye pinkoder kan bestilles på www.minid.difi.no.

Opplysningen som det bes om går på byggeår, størrelse på boligen, oppvarming, m.m. Ut fra det du svarer vil du til slutt få en karrakter, hvor A er best og G er dårligst. Eksisterende boliger vil gjerne ligge på E, F og G. Men man kan gjøre en del tiltak for å bedre sin energikarakter. Dette kan være å etterisolere, skifte vinduer, installere varmepumpe, o.l.

Energimerking blir obligatorisk for alle med bolig og fritidsbolig over 50 kvadratmeter fra 1. juli. Energiattesten er gyldig i ti år og skal ligge ved salgsdokumentene i en salgs- og utleiesituasjon.

Har du spørsmål vedrørende energimerkin/attest svarer Enova deg gratis på telefon 800 49 003, på e-post eller nettprat på www.enova.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar