Retur til hovedsiden

lørdag 20. november 2010

Teste lesebrett

#Lesebrett er et miljøvennlig alternativ til papirbøker. Lesebrettet tar mye mindre plass enn en bok, og kan innholde hundrevis av bøker, er enklere å ha med seg når man er ute og reiser...og ikke minst mye lettere.

Bilde av PaperCaster Boox Wi-Fi

Flere miljøanalyser av lesebrettene tyder imidlertid på at gevinsten for klimaet og biomangfoldet i verdens skoger er stor og kan bli enorm. Produksjon, transport og bruk av Amazon sitt lesebrett Kindle gir et utslipp på 168 kilo CO2 i løpet av brettets levetid. Hvis lesebrettet erstatter tre papirbøker i måneden over fire år er planeten spart for hele 1074 kg utslipp av klimagassen karbondioksid. Hvis en bruker et lesebrett som også er tilpasset elektroniske utgaver av magasiner og aviser kan gevinsten komme opp i hele 26098 kg, ifølge en
analyse utført av Cleantech Group. For dem som leser mindre har en spart inn utslippene som produksjonen og bruken av lesebrett medfører etter 22 e-bøker.

Jeg ønsker å teste dette, så gi meg gjerne noen tips om hvilke lesebrett som kan anbefales. Jeg vil gi min egen evaluering her etter å ha testet brettet en stund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar