Retur til hovedsiden

lørdag 18. januar 2014

Leder, hva slags HMS kurs skal du ha?

Du er leder, du er pålagt å ta opplæring i HMS...så kommer brevet, Arbeidstilsynet kommer på kontroll. Hva vil de, hva vil de se?

Har du lovpålagt kurs i HMS? Ok, har du tatt det på nett? Eller har du tatt et fysisk kurs? Jeg var med på et tilsyn hos en kunde. Daglig leder fikk spørsmålet, hvordan tok du HMS kurset for ledere? Jeg har tatt det hos Steehans Consult sa han, og så inspektøren på meg. Jeg måtte forklare....jeg bruker Arbeidstilsynets anbefaling når det gjelder innhold på mine kurs, forklarte jeg. Lover og regler er kjedelig (uten tvil), men jeg har lagt inn en del dagligdagse problemstillinger...mine kursdeltakere (altså lederene) skal da ha litt igjen for kurset. Hos meg "kjøper" man seg ikke bare et kursbevis!

Tilbake til inspektøren, hun sa til daglig leder: hvis du hadde sagt at du hadde tatt kurset på nett, da hadde jeg hatt en haug oppfølgingsspørsmål, altså en slags eksamen...misser du, får du pålegg, og du må ta kurset på nytt!

Jeg bare spør deg, daglige leder: Skal du kjøpe deg et kursbevis for ett par tusen kroner, eller vil du gi litt ekstra og lære litt også, noe nyttig? Du får kursbevis, men har lært noe, og kan spørre en levende person. Kanskje være litt profesjonell?

Vel, bestill gjerne vårt kurs...blir du skuffet (noe som jeg aldri har opplevd) så skal vi nok bli enige om noe!

Bestill!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar