Retur til hovedsiden

torsdag 6. januar 2011

Nettbrett-kommune er miljøvennlig

Papirløse møter med nettbrett skal skåne budsjettet og miljøet i Stavanger. Først skal formannskapet brenne sine ark i et pilotprosjekt, så kan de andre politiske utvalgene stå for tur om dette blir en suksess.BOOKEEN Cybook Orizon

Notering på nettbrett

Kommunen er villig til å legge 1,4 millioner kroner på bordet for å få mellom 150 og 200 personer til å kaste papirene og kun ty til skjermene. De folkevalgte skal kunne laste ned dokumentene til disse brettene og enkelt gjøre håndskrevne notater med penn på skjermen. Ipad, med sin kapasitive berøringsskjerm, er ikke aktuell i denne forbindelse. 

Spare penger og miljø

Tavle-pc-er brukes i andre kommuner med hell. For Stavanger er langt fra alene om å ønske seg mindre papir. En rekke andre kommuner har den siste tiden kastet seg på den papirløse bølgen. En av foregangskommunene har vært Bergen, og det er denne kommunen Stavanger vil sammenlikne seg med i arbeidet. Målsetningen er å gjøre det mer effektivt for de folkevalgte, med tilgang til alle dokumenter elektronisk. Dessuten ønsker man også en gevinst på å effektivisere arbeidsprosesser, besparelser på papirforbruket og skåne miljøet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar